آمار بالای سرطان در یزد، زنگ خطری جدی است!
به همت واحد ترجمان دانش معاونت تحقیقات و فناوری، نشست خبری با حضور دکتر امین صالحی، معاون تحقیقات و فناوری، دکتر مسعود میرزایی، رئیس پژوهشکده بیماری های غیرواگیر ، دکتر علیرضا اسلامی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، مجریان چند طرح تحقیقاتی و جمعی از اصحاب رسانه در رابطه با موضوع سرطان در یزد در تاریخ 1 اردیبهشت ماه 1403 در سالن شورای معاونت تحقیقات و فناوری برگزار شد.
در این جلسه پس از ارائه آمار و ارائه گزارش از وضعیت بیماری ها از جمله سرطان توسط دکتر صالحی، دکتر مسعود میرزایی، و مجریان طرح های تحقیقاتی سخنان خود را ارائه نمودند و سپس پرسش و پاسخی بین اعضاء و اصحاب رسانه صورت گرفت.
بنا به گفته دکتر صالحی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد، در سال گذشته 104 مقاله با موضوع سرطان در یزد چاپ و منتشر شدند. همچنین ۲۹۸ طرح تحقیقاتی در رابطه با موضوع سرطان در ابعاد مختلف اعم از پیشگیری تا درمان در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شده یا در حال انجام است که ۱۶۴ مورد از این تحقیقات خاتمه و منجر به گزارش نهایی شده که نتایج از طریق فضای مجازی برای اطلاع عمومی منتشر شده است.
در این جلسه رییس پژوهشکده بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد آمار سرطان در یزد را بالا دانست. به گفته وی بخشی از این آمار به دلیل تشخیص دقیق بیماری در مراکز درمانی استان و بخشی دیگر مربوط به حضور بیماران از استان های غیر بومی(کرمان و سیستان وبلوچستان) است که به عنوان بیماران یزدی ثبت می شوند. دکتر میرزایی شیوع سرطان در یزد را ۲۱۳ در صد هزار اعلام کرد.
وی با اشاره به وضعیت رو به پیشرفت سرطان در جهان شهرنشینی و تغییر ساختار جمعیتی را از دلایل مهم این افزایش اعلام کرد. به گفته وی تغییر سبک زندگی، راه برون رفت از شیوع سرطان است. به گفته دکتر میرزایی، متاسفانه هرم سنی جامعه ایرانی بیانگر حرکت آن به سمت مسن شدن است و این در حالیست که متاسفانه سرطانها عمدتاً در سنین میانسالی به بالا و از دهههای ۵۰ به بالااتفاق می افتد.
گفتنی است بر اساس اطلاعات اارئه شده در این جلسه، شایعترین سرطانهای کشور سرطانهای پستان، پروستات، کولورکتال روده بزرگ ، پوست و معده است و این شیوع در بین یزدیها کمی متفاوت است به طوری که در یزد سرطانهای پستان، تیروئید، پوست، پروستات و روده بزرگ شایعتر است.
بدون دیدگاه